Manisa Salihli’de 600 metre üzeri rakımlarda yetişen Trilye (Gemlik) zeytinleri, daha zor koşullara uyum sağlayabilmek için polifenol oranını artırır. Bu zeytinler Nova Vera tarafından elle, zedelenmeden hasat edilir ve ortaya yüksek fenolik yapıda eşsiz bir yağ çıkar.
Üretimin her aşamasında 6 noktadan yapılan ısı ölçümü ile hamur sıcaklığı 22°C’nin altında tutulur. Böylece Trilye zeytininin güçlü aroması ve sağlıklı bileşenleri maksimum düzeyde korunur.
2024–25 hasat serbest yağ asitliği en çok %0,3 olup üst segment kaliteyi temsil eder.
Trilye’nin karakteristik tat profilinde;
taze çimen, enginar, roka, karabiber, domates yaprağı ve yeşil taze otlar öne çıkar.
Kahvaltıda, salatalarda, soğuk ve sıcak yemeklerde mükemmel uyum sağlar.
En iyi faydayı görmek için yemek piştikten sonra hafif soğumuş yemeğin üzerine gezdirilmesi önerilir.